Uppsving?

Såg just på nyheterna att många kyrkor i Skåne numera är överfulla under gudstjänsterna, så många att man måste sätta in extra gudstjänster. Församlingarna är inte riktigt redo för detta men präster och kyrkoherdar som intervjuas menar att man ska göra allt för att möta det ökade intresset. Låter det konstigt? Det kan vara för att det är den katolska kyrkan det gäller, besökarna är polacker. Svenskarna är fortfarande lika sekulariserade.

Hadetbrahej!

Kommentarer
Postat av: anna

läste om katolska gudstjänster och trygghet i rutiner. kanske är det där svenska kyrkan gör fel: populariserade är vad vi är, pratar tv och annat för att´, antar jag, få upp intresset för djupare liggande teman vilket leder till att dessa djup hamnar i hål som tandrötter under en massa fluff och sött och onödigt.

2008-02-14 @ 12:33:42
Postat av: Gabriella

Jag kande en familj dar pappan, prast i svenska kyrkan samt familj helt plotsligt konverterade
till katolicismen. Jag undrade varfor i hela friden de gjorde det - jag menar foraldrat och forlegat som katolicismen ar (i alla fall i manga svenskar ogon). "For att dar vet man i alla fall vad man ska tro pa" svarade han." Det gav mig en tankestallare!

2008-02-17 @ 22:02:17
URL: http://ibag.blogg.se
Postat av: anna

lite så ja...

2008-02-19 @ 13:17:52
Postat av: Kristina

Helt klart intressanta tankar fran tva av mina trognaste lasare...

2008-02-20 @ 17:13:52
URL: http://hadetbrahej.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0