Det polska köket

Några delikatesser hämtade från kunskapens källa (Wikipedia):

Barszcz -
rödbetssoppa, äts ofta med surgrädde

Żurek - en soppa av syrat mjöl, ibland med rökta korvbitar eller halvor av kokta ägg

Czarnina - en soppa på höns- eller ankbuljongblod

Flaki - en kryddig soppa med torkade strimlor av komage med mejram, konsistens som bläckfisk

Golonka - en polsk variant av fläsklägg

Bigos - en rätt på surkål och alla möjliga blandade kött- och korvbitar

Kiszka - en blodkorv som äts med kokt surkål

Gulasz - en ungersk gulasch som anpassats till polsk smak

Pierogi - kokta och fyllda med frukt, bär, svamp eller kött, äts med surgrädde

Knedle - potatisdegsbollar oftast fyllda med bär eller frukt, äts med surgrädde

Hadetbrahej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0