Operation: synagoga

Efter en milslång vandring för att med mamma och pappa finna resterna av muren (vi gick först till en adress, konstaterade att det var fel, gick till en annan och konstaterade att den första varit rätt) gjordes några trötta försök att finna den enda synagogan som överlevt kriget. Enligt pappas GPS skulle den ligga i vänstra delen av kulturpalatset och enligt kartan på en gata som inte stämde med adressen i guideboken. Vi hade precis gett upp när vi svängde runt en hörna och glatt upptäckte att vi gått rakt på den. Fulla av högaktning gick vi in och såg oss omkring, först tysta av stämningen som denna speciella plats ingav. Sedan sa mamma: "Amen det här kan ju inte va en synagoga med Jesus överallt!". Nä. Vi gick ut på trappan igen och där stod påven, som staty alltså, och i handen höll han ett krusifix. Minsann. Vi gick till Hard rock Café i stället.

Här har ni påven. Stäcker han sig efter det nya moderna Warszawa eller värjer han sig mot det?


image41



Hadetbrahej

Kommentarer
Postat av: Karin

Så bra att du har lite besök nu innan vi kommer, så vi kan få en guide som har koll på alla sevärdheter utan att gå vilse:) Jag kan se er framför mig, med pappas GPS i högsta hugg:()

2008-03-27 @ 21:38:53
Postat av: Anders

Hehe, det var kul. Stora frågan är hur ni kunde missa the great pope på vägen in?

2008-03-28 @ 08:04:21
Postat av: Gabriella

Bra foto! :-)

2008-03-28 @ 13:08:18
URL: http://ibag.blogg.se
Postat av: anna

mailadress jag kan nå dig på nu? konstigt nog känner jag closer contact nu. kan ha att göra med uppdateringsfrekvens på bloggen eller att vi sågs just innan du åkte. och att där var GlöggStämning

2008-03-28 @ 17:09:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0