Post besökum

Jag ber om ursäkt över den dåliga uppdateringen, mina första besökare (mamma och pappa) har varit här och det har varit så mycket promenerande att stunderna hemma har krävt absolut vila, jag lovar bättring. Besöket innebar många roliga, trevliga och intressanta upplevelser, bland annat såg vi rester av gettomuren, en mycket speciell känsla. Eftersom det var påskhelg var mycket stängt men vi fick chansen att verkligen uppleva de polska påskcermonierna. Påsken är tydligen den största högtiden här, mycket större än jul. Vi såg överfulla högmässor, biktande gamla damer, knäböjande kyrkobesökare och välsignelse av mat som tagits till kyrkan av familjerna, både män, kvinnor, barn och ungdomar.

På annandag påsk slänger man av tradition vatten på varandra på stan, något vi dock slapp uppleva. Jag tror att det ruggiga vädret gjorde folk mindre angelägna att följa denna tradition just i år. I stället bjöds vi på en helt fantastiskt god och trevlig middag hos Gabi och hennes familj. Som pappa sa, det är en speciell glädje i att möta trevliga och gästvänliga människor, var i världen man än möter dem. Samtalsämnena handlade om allt ifrån Mat-Tinas äppelkaka till varför många polacker tycker att ryssarna var värre än tyskarna under WW2.

Vi var även uppe i kulturpalatset som "skänktes" till Warszawa-borna av Stalin men som mest ses som en gammal symbol för det kommunistiska förtrycket. Jag kunde i alla fall se mitt hus där uppifrån. Åt andra hållet breder skyskraporna och kontorskomplexen ut sig med en skyline som mer påminner om USA än Polen. Och fler är på väg, den ena med mer originell design än den andra.


image46

Hadetbrahej!

Kommentarer
Postat av: Carro

Det låter intressant. Själv ska jag söka till något nu i vår (inte i Polen då, men iaf) vet bara inte vad... Min påsk var sådär, för vår hund gick bort på påskafton, så vi har varit mkt ledsna ända sen dess. Kakan var god... Som alltid
Hoppas att din påsk var bättre än min.

2008-03-27 @ 08:18:38
URL: http://Carlingscat.blogg.se
Postat av: Gabriella

Men det var ju bara trevligt att ses!!! Halsa dina foraldrar sa gott. Mariusz tyckte vinet de kom med var helt underbart. Jag tycker Bregotten & mjolet var helt underbart :-) Tack forresten ocksa for det andra mjolet du gav med Mariusz innan (glomde jamt bort att tacka). Halsningar fran ett cafe' i Wroclaw. Har ar verkligen jattevackert.

2008-03-27 @ 15:40:51
URL: http://ibag.blogg.se
Postat av: anna

dina besökre i mitten av maj vill också se allt. lika bra att du börjar med ditt springande nu så att konditionen är på topp. själva ska jag följa med michael till friskis och fixa hans första klippkort. nu.

2008-03-27 @ 18:19:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0